”Tina utgår från egna erfarenheter och skruvar upp budskapet,
på ett sprudlande och kraftfullt sätt.”

”Tina är engagerande och riktigt inspirerande att lyssna till.”

  • Vill ni stärka den mentala hälsan i er verksamhet?
  • Är det dags att ta tag i dom mjuka värdena i er verksamhet?
  • Behöver ni den där motiverande kryddan, för er konferens eller dagen som enbart är fylld med verksamhetsplanering?

Mitt budskap är väldigt enkelt och du har säkert hört det många gånger förr, men kanske är det nu det händer och nu som det vänder?

Det jag erbjuder och verkligen älskar idag det är att sätta fart på fastbrända, vidbrända eller bara lite svedda tankar hos ung som äldre. Enbart för att få dig som lyssnar att inse och förstå att livet är ditt, möjligheterna är dina, men även ansvaret.

Så enkelt, men ändå så otroligt svårt!

På denna sida hittar du mer information om mina föreläsningar:
Livslust – En svag nyans av rosa – Stärk ditt hälsokonto som öppnar
upp flera möjligheter, men även om sen då och feedback. 

Hur jag blev din mentala hälsoinspiratör Tina, det kan du läsa mer om
på sidan om. 

Gjorde jag dig nyfiken? Finns det kanske något mer som du tror att jag skulle kunna erbjuda? Jag har även erfarenhet som moderator, utbildare, nätverkare, mässutställare, projekt mm. Våga fråga, min godispåse innehåller många erfarenheter inom både stort och smått. Klicka på kontakta mig och skicka ett meddelande.

Bring it on! 

Kontakta mig

 

LIVSLUST
Om att varje dag våga återta livet, livet ut!

Det vi fokuserar på det växer! Så vart finns ert fokus i er verksamhet, er utbildningsverksamhet eller er förening idag? Många har ett fokus på dom hårda värdena idag, därför är det nu dags att även stärka dom mjuka för ett mer hållbart liv, livet ut.

Vi har alla varit med om en annorlunda resa de senaste åren, och livet har gett oss och ger oss dagligen både ris och ros. Du har läst både artiklar och rapporter hur den psykiska ohälsan växer så det knakar, och som gör att allt fler går på knäna.

Så vem har egentligen ansvaret? Många skyller på andra, men det jag har lärt mig är att det alltid börjar med oss själv, men att det är tillsammans vi kan göra skillnad.

”Livet har en början och ett slut, och allt däremellan innehåller livet”

Livet ger oss möjligheter och erfarenheter varje dag, varje timma och sekund. Ett liv där du alltid kan välja att fylla det med livslust, trots allt och mitt i allt. Det jag kommer att prata om har du/ni säker hört flera gånger förut, men det kanske är nu det händer och nu det vänder?

Det jag kommer att prata om är egentligen väldigt enkelt och det är sant, men det är detta enkla som vi har allra svårast för. För det handlar om ett eget ansvar, något som du/vi gärna vill lägga över på någon annan.

Så om du väljer att skapa en självsnäll livsstil, kommer du att hitta en mer hållbar livslust. Och med det göra skillnad både för dig själv, och för din omgivning hela livet, livet ut.

Föreläsningen kommer att handla om att bryta vanor, och att använda ord av omtänksamhet och kärlek. Det kommer att handla om att du behöver ställa om den mentala frekvensen, för en mer hållbar och hälsosam livsstil. Det kommer att handla om att ta vara på erfarenheterna livet har gett dig, för att bli något mer än du var innan.

Föreläsningen kommer att innehålla aktiviteter
för både kropp, knopp och själ.

Föreläsningen kommer att fyllas med ord, tankar och känslor som kan skapa både skratt och irritation. För som din mentala hälsoinspiratör älskar jag att snurra fart på dom fastbrända, vidbrända eller bara lite svedda tankarna. Där jag kommer att trycka på många mentala triggerpunkter, för att få dig att inse och förstå att livet är ditt, möjligheterna är ditt, men även ansvaret.

”Tina kan verkligen sätta fart på fastbrända tankar, stora som små i sina föreläsningar. Där hon utgår från egna erfarenheter och skruvar upp budskapet, på ett sprudlande och kraftfullt sätt. Tina är engagerande och mycket inspirerande att lyssna till.”

För mig innebär en hållbar hälsa både det mental och det fysiska, något många börjar inse allt mer idag. Det många verksamheter börjar inse idag, är också att en kombination av hårda och mjuka värde, kommer att ge ett så mycket bättre resultat i slutändan. 

Så vill du stärka helheten och hållbarheten i er verksamhet? Då kommer min föreläsning Livslust, att ge er en härlig uppstart. En uppstart som kan följas upp med en fortsättning på flera sätt. Läs gärna ”och sen?” längre ner på sidan.

Tiden avgör du, men med 30 min kan jag enbart skrapa på ytan. Får jag istället 2 timmar eller kanske 4, då kan vi börja bygga en verktygsväska för dom som deltar, både inom stort och smått.

Vi kan även göra en hel må bra dag utifrån föreläsningen för en mindre grupp, som erbjuder en härlig godispåse för kropp, knopp och själ. 

Vill du veta mer?

Vad roligt! Skicka då ett meddelande via kontakta mig, så återkopplar jag inom kort för att boka in ett möte.

Varför inte läsa någon av mina krönikor, för att få en bättre bild av mig som mental hälsoinspiratör eller kolla in min youtube kanal. 

Luleå 231020 Rosa Resa 9 min

Luleå 231020 Rosa Resa 3 min

Kontakta mig

 

En svag nyans av rosa!

🎗Allt fler drabbas av psykisk ohälsa och allt fler behöver hjälp att återta livet, men hur?

Jag anser att min föreläsning kommer att inspirera och motivera många, både verksamheter och föreningar. Till att öppna upp för dom fastbrända, vidbrända eller bara lite svedda tankar. Min Rosa föreläsning kommer att våga gå ett steg längre, än många andra vågar. Detta enbart för att du/ni ska våga hitta modet, istället för att sopa livets resor under mattan. Min föreläsning kommer att ha en svag nyans av rosa, men som passar in hos många som idag behöver återta livet för att våga växa som människa. 

Det var för 10 år sedan, som jag själv fick kliva på min Rosa Resa. En resa jag gärna hade avstått, men där var jag och känslan var varför jag?

I min föreläsning kommer jag att berätta hur jag vände på mitt varför jag, till varför inte jag? Jag kommer att berätta hur jag insåg och förstod, när jag låg på patienthotellets golv efter ett strålningstillfälle, att min resa hade ett syfte.

Jag kommer att berätta hur jag valt att göra skillnad på flera sätt, och hur jag inte alltid blivit uppskattad. När jag klivit på med mina rosa stövlar. 💃

Det jag har valt mitt i allt och trots allt det är att fylla min resa enbart med kärlek, istället för skuld och skam. Ordet cancer skrämmer många idag och det är något vi helst inte vill prata om, men egentligen varför? Idag är det allt fler som får kliva på denna resa, och därför är det också viktigt att vi vågar prata om resor som dessa.

Jag har valt att kalla min resa för min ”Rosa Resa”, och där jag en dag hittade en pärla i mitt bröst. Enbart för att det ger mig en enorm kraft, och ett mod att våga vara med och göra skillnad. Jag som alltid har varit rädd för sjukvården, väljer ändå att varje dag vara modig för att jag ser att det behövs.

”Vågar Tina, då ska jag också våga!”

Föreläsningen ”En svag nyans av rosa” är en inspirerande och motiverande föreläsning, som sätter fart på tankar och känslor i både stort och smått.

Föreläsningen utgår utifrån min Rosa Resa, men även från mina erfarenheter från en utbrändhet och hur en stor dos av ensamhet som kan liknas med en munk för mycket.

Detta är även ett tillfälle att inspirera fler att våga göra skillnad, efter sina resor eller för den som står bredvid. Jag kommer även ta tillfället att berätta om mitt engagemang i Patient och Närståenderådet i Region Cancercentrum i norr, med ett fokus på cancerrehabilitering. En möjlighet att se vad som händer på insidan av vården, och hur jag som fd patient och närstående får vara med och påverka.

Detta är också en föreläsning där 10% av mitt arvode går till Bröstcancerfonden och CancerRehabFonden. Två viktiga fonder för mig, och som behöver stöd inom forskning och rehabilitering.

Så hur vill ni ta er an dom svåra frågorna i er verksamhet?

Frågor som vi gärna vill sopa under mattan, istället för att belysa. Tänker ni fortsätta som ni har gjort, som gör att ni kommer att få samma resultat som tidigare. Eller vågar ni istället gå en mer oplogad väg? 

På 30 minuter hinner jag skrapa på ytan, men föreläsningen kan bli upp till 4 timmar inklusive aktiviteter för både kropp, knopp och själ. 

Läs gärna mina krönikor om min Rosa Resa eller se dom senaste Youtube klippen, för att se känna in mitt tänk och se mig in action. 

Skicka mig ett meddelande via kontakta mig, så tar vi det därifrån. 

Kontakta mig

Stärk ditt Hälsokonto
med din mentala hälsoinspiratör Tina

Denna titel har jag valt för att öppna upp för er och era önskemål ännu mer, när ni känner att Tina din mentala hälsoinspiratör är helt rätt. Där ni vill snurra fart på fastbrända och vidbrända tankar inom hälsa för både kropp, knopp och själ. Där ni vill få era deltagare att inse och förstå, att livet är deras, möjligheterna är deras men även ansvaret.

”Hälsa är även mental hälsa, det är så lätt att glömma sa en lyssnare. Det första vi tänker på när någon nämner hälsa är kost och träning, men du Tina har ditt stora fokus inom mental hälsa.”

Det är sant! För vad innebär hälsa och ett starkt hälsokonto egentligen? 

”Hur ska vi få fler att använda sitt friskvårdsbidrag? En möjlighet vi vill ge våra anställda, men där de som verkligen behöver väljer att avstå. Kan du prata även om sådant Tina?”

Mitt svar var absolut kan jag det. För friskvårdsbidraget erbjuder fler möjligheter, än vi oftast tror idag.

Hur är med en heldag då? En må bra dag för vår verksamhet eller förening?

Absolut! Här kan du få en heldag, fylld med motiverade föreläsningsstunder, YAPS pass, coaching, övningar och mycket mer. Allt beroende på hur många ni är, och vad ni kan behöva. Tillsammans kan vi skapa en heldag, som kan sätta en bra grund för er verksamhet och förening.

Kanske har ni börjat fundera över ett hälsoprojekt?

Allt fler verksamheter startar upp hälsoprojekt för att stärka verksamhetens mjuka värden, och även här kan jag som din mentala hälsoinspiratör vara delaktig under en längre period.

Så vad innebär ett starkt hälsokonto för er verksamhet?

För egen del tänker jag på hela verksamheten, även den ekonomiska som ska ha en hållbar helhet. (Här kommer ekonomen i mig helt klart fram, som är en del av mig i mitt arbetsliv idag)

  • Så vad är viktigt för er just nu?
  • Hur ser den psykiska hälsan ut hos er?
  • Hur står det till med hela verksamhetens hälsa?
  • Behöver ni en långsiktig motivation?
  • Möjligheterna är många och fler än många tror, så våga fråga!
  • Mina föreläsningar innehåller alltid inspiration för både kropp, knopp och själ.

Du kan boka 30 min eller upp till en heldag på 6 tim, fylld med både smått och gott från min godispåse. Allt beror på hur mycket tid du vill sätta av för att nå en mer hållbar hälsa!

Vart hamnade dina kreativa tankar nu?
Skicka ett meddelande så bokar vi in ett möte,
där vi kan ta dom vidare tillsammans. 

 

Kontakta mig

Men sen då? 

Att bli inspirerad genom en föreläsning är alltid bra, men vad händer sen när föreläsaren har åkt hem? Jo, det var ju bra, men sen är vi åter i gamla mönster och trampar. 

Så varför inte ta chansen att göra något mer. Något mer, som får deltagarna att få fart på dom där fastbrända och vidbrända tankarna. Något som gör att dom där bra tipsen, äntligen får slå rot. 

 Här kommer några förslag eller har du egna?
Våga fråga!

3 – 4 träffar á 2 timmar (även digital)
Här finns möjligheten till att vi träffas flera gånger efter föreläsningen, för att starta dom nya vanorna och bryta tankemönster. 

”Jag är så glad att jag fick följa upp med en studiecirkel. För nu fick jag mer tid att utveckla och testa det du tog upp på föreläsningen. Sen att vi fick dela med oss av våra erfarenheter det gjorde att vi blev inspirationskällor till varandra.”

Walk and Talk individuella coaching samtal
Varför inte börja med en föreläsning, och därefter erbjuda Walk and Talk coaching ett samtal eller konceptet. Där varje individ får den coachning, som dom behöver.
Läs mer om Walk and Talk coaching här. 

”Tina du satte fart på flera tankar i din föreläsning, som jag behöver få jobba vidare med. Vilken tur att min arbetsgivare även ville ge oss en coachtimme.”

YAPS Yoga – Avslappning- Pilates -Stretch (endast irl)
Direkt efter föreläsningen får deltagarna prova på ett underbart pass för både kropp, knopp och själ. Ni kan även boka in enbart passet för ett tillfälle eller flera.
Läs mer om YAPS här. 

”Bara att få utgå ifrån sig själv och andas, så underbart.”

Vad behöver ni? Hur kan jag göra det bästa för er?
Hör av er så tar vi det därifrån.
Din mentala Hälsoinspiratör Tina Persson enbart
ett meddelande bort. 

Kontakta mig

Feedback på föreläsningarna

  • Du är så otrolig på att vända negativa tankar och ord, till något lite mer positivt.
  • Budskapet var välpaketerat och väldigt enkelt att ta till sig. Tina gör det på ett trovärdigt sätt. 
  • De frön som jag sår idag, kommer att bli morgondagens blommor. Ser fram emot den nya versionen av mig, en mer modig och nyfiken. 
  • Budskapet är alltid rätt oavsett varit i livet som vi är. Vi står alla på någon slags plattform som behöver utvecklas på ett eller annat sätt. 
  • Så sant le kan rädda liv. Nu ska jag ut och rädda liv!
  • Vad du är personlig. Tack för att du delar med dig.
  • Om du kan så kan jag också!
  • När jag kom hit idag var jag nedstämd och hade lust att avstå, men jag är glad att jag kom. Du fick mig att inse saker och rumpgympan fick mig att skratta.
  • Allt det du har sagt idag har jag hört förut och det är så självklart och enkelt, men den här gången fick jag ytterligare några tips som gör att jag nog ska testa.
  • Mental hälsa är också hälsa, så lätt att glömma bort. 

 

Kontakta mig